За разликите между половете при избора на играчки

Изборът на играчка за дете се взема предвид, за кого е предназначен. Момчетата са по-склонни да купуват коли, пистолети, кукли и каруци за момичета. В ранна възраст децата все още не се възприемат като момичета или момчета, това се случва много по-късно, на около 3-4 години. Процесът на самата игра не е разделен на игри за момчета или момичета. Ето защо често се случва, че на една година момчетата могат да играят с кукли и момичета с коли. Това се счита за напълно нормално.

На едногодишна възраст комплектът от играчки за момчета и момичета е почти същият. В тази възраст децата развиват умения, изучават света, свойствата на обектите. Децата не се опитват да се опитат за себе си ролята на възрастни, момчетата не играят войната, а момичетата в „дъщерята майка“.
Вместо да приключи

Играчките за деца трябва да бъдат избрани според тяхната възраст. А изборът на играчки за едногодишни деца трябва да се подхожда изключително внимателно. В края на краищата в тази възраст играчките помагат да развият необходимите умения за живот. Не купувайте евтини и нестандартни играчки, които в най-добрия случай могат бързо да се съборят и в най-лошия – да навредят на здравето на детето.

Но не запълвайте детето с куп играчки, просто купете няколко висококачествени и наистина полезни играчки. В края на краищата, детето най-напред се нуждае от вниманието на родителите. И можете да създавате игри и да правите играчки дори от обикновени материали – хартия, плат, картон. Играта с домашни играчки развива въображението и творческите качества на детето и в същото време спестява парите на родителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *