Мъжко изображение на фирмата: четири грешки при избора на дрехи

Стил на иконите в света на мъжката мода, редактор на модата на списание Town & Country, бившият редактор на публикациите на GQ и Esquire J. Bruce Boyer даде някои съвети за създаването на мъжки бизнес имидж.

В книгата си Истинският стил: История и принципи на класическото мъжко облекло, Дж. Брус Бойер изброява четири „големи грешки“, които мъжете правят, когато се обличат в офис или бизнес среща, пише Business Insider.

Експертът твърди, че най-важното нещо при създаването на имидж на бизнеса е да се поддържа баланс между прекалено скучно и твърде завладяващо външен вид.

Четири грешки, които мъжете правят при избора на бизнес рокля:

1. Изглеждаш като професор в института

Когато слагате една и съща костюма за всяка среща с колеги, всяка среща с партньори и точно в офиса, тя става като униформа и вие – професор. За да изглежда модерен и модерен човек, променете имиджа си.

2. Носете твърде много аксесоари

Въпреки това внимавайте да не прекалявате с личността. Твърде много аксесоари могат да разсейват вашите събеседници от сърцевината на въпроса. За стилно изображение са важни само три основни аксесоара: добър часовник, чифт маншетни връзки и, ако мъжът е женен, годежен пръстен.

3. За да изберете няколко модела едновременно

Струните, клетките и другите модели на бизнес дрехите са добри, но умерено. Когато всеки елемент на дрехите ви има нов модел, изображението изглежда претоварено и оцветено. Съчетайте дрехите с ума: ако сте избрали рисувана риза, нека вратовръзката да е монофонична.

4. Липса на индивидуалност

Ако костюмът ви е подобен на костюмите на всичките ви колеги, това не означава, че трябва да изберете едни и същи аксесоари – стандартните. Внесете в образа си оригиналност на бизнеса си. Носете смешни чорапи или оригинална вратовръзка.

Не се страхувайте да експериментирате, но се уверете, че вашите експерименти изглеждат хармонични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *