Електронното управление е позволил да се оборудват нови модели с редица допълнителни акции

Въвеждането на хидравличната система е довело до необходимостта от приемане на нови видове спирачки и съединител. Тази радикална промяна в цялата автомобилна индустрия се проведе по време на 80-те години на миналия век. По-специално, беше спирачната система да страдат от влиянието на времето, че колите са все по-бързо, по изпълнението на усилвателя на спирачката и стария спирачната система, автоматично прави достатъчно в случай на внезапно спиране. Хидравличният механизъм, обаче, води до това, че силата, с която то действа върху педала на спирачката става по-голяма и по-навременно.

От техническа гледна точка, това се случва, благодарение на действието на прилежащата главния спирачен цилиндър и работен цилиндър. По този начин силата, с която действа върху педала, както и с помощта на усилвател, може да бъде увеличена от тези два цилиндъра. Тази сила избутва буталото в главния спирачен цилиндър, който, от своя страна, допълнително тласка на хидравличното масло в операционната цилиндъра. Там маслото избутва буталото с по-голяма повърхност, която се движи по-голямо количество масло, като се гарантира, че коефициентът на усилване да продължи да нараства. Само благодарение на тази техника е било възможно да се оборудват по-малки автомобили с мощни двигатели. Използвайки само физическата сила, ограничаване на превозно средство, движещо при определени обороти би било невъзможно. Освен това, благодарение на развитието на нови технологии, колите са все по-тежки. Електронното управление е позволил да се оборудват нови модели с редица допълнителни части. Сред тях са оборудвани с климатик, който се е превърнал в стандарт за всички последни модели. За да се справят с този товар, спирачната система трябва да е двойно.

Все пак, въпреки този сигурност, спирачната течност трябва винаги да се проверява. От съответния резервоара е прозрачна, проверката изисква много малко време. В случай на недостиг, първото нещо да направите, е да се провери всичко на компонентите на спирачката, включително главния спирачен цилиндър. Провалът на последните, обаче, е малко вероятно. Нашият онлайн магазин предлага разнообразие от резервни части (например, спирачни обувки, уплътнителни пръстени, духало, ръчна спирачка кабел и т.н.) за повечето от най-известните марки автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *