Фунгициди

Фунгициди са използвани за лечение на гъбични заболявания и може (където фунгицида се изтегля в сока на растението и от там се пренасят на гъбата) и не-системно действие (където фунгицида е извън централата остава и прави превантивна роля) от системния , Гъбите могат да изградят толерантност към системни фунгициди и условията на околната среда могат да намалят ефикасността на всяко фунгицид, така че може да бъде необходимо, че пробата и грешката, за да намерите най-подходящия за вашия проблем.

Това са избрани фунгициди, които са на разположение градинари. Винаги трябва да проверявате вашите местни разпоредби, за да се гарантира, че на фунгицид, който искате да използвате, е разрешено за тази употреба.
Бордо смес / Cheshunt съединение / меден оксихлорид

Това медни фунгициди (те са комбинация от меден сулфат с амониев хидроксид и амониев карбонат) се използват за защита на растенията срещу гъбични инфекции. Бордо смес се използва при листно пръскане срещу цветя на картофи / домати, целина листни петна, ябълков пай, бактериален рак на череша / слива, праскова листа къдря, касис и цариградско грозде ръжда ръжда. Cheshunt съединение може да попречи на затихване в разсад. И двете са токсични за бозайници и риби и може да предизвика изгори на плодове или обгаряне на листата на някои растения. Като цяло, медни съединения са приемливи за биологичното градинарството.
Това е фунгицид серен основа, която се използва BASF Agriculture, когато като съкращения, за да се предотврати на рязането.

Това се използва за загниване, разсад крак червено, целина листни петна, праскова листа къдря, ръжда, плесен по доматите, ябълка / рак на круша, бактериален рак на сливи / череши, касис ръжда, цариградско грозде ръжда и тръстика на малини малина и къпина
А системен фунгицид използва като предпазно средство против и контрол на брашнеста мана, черни петна и, плюс до кора на плодове и зеленчуци. Той е токсичен за риби и земноводни.

Работа като защитно средство, този органичен химикал е особено ефективен срещу някои листа и ръжда.

Този органичен фунгицид защитава растенията и да изкорени всички известни гъбични инфекции, причинени от системен ефект. Той се използва за черно петно, брашнеста мана, ръжда и ябълка / круша краста.
Октанова (желязо и натриеви соли) / Фенолни формулировки

Това е, за да течни бои, които се използват за уплътняване и увреждане на рани рани по дървесни растения.

Един органичен фунгицид да защити декоративна ръжда
Растителни и рибни смески на петрола

Те могат да бъдат използвани, за да се справят с брашнеста мана, черни петна, листни петна и мазни петна. Въпреки че те могат да се използват за всички растителни видове, могат да реагират лошо за тях. Те се използват също така като инсектициди.
сяра

Това се използва (често в комбинация с инсектициди) за защита на растенията срещу листни подобни на гъбични заболявания като брашнеста мана, за лечение на корали, луковици и грудки за предотвратяване на съхранение и за почистване на празни оранжерии (растения на листа могат да бъдат убити от сяра да бъде) и градинарско оборудване като постановка и семена (парите са дразнител за хората, които влияят на очите, носа и гърлото, както и те могат да корозират желязо, така че трябва да се вземат специални мерки, когато се използва). Тя не трябва да се използва с червени или бяло френско грозде, с някои сортове цариградско грозде или в някои от по-старите сортове ябълки. Като цяло серни лечения са приемливи за органичната градинарството.

Той се използва в комбинация с мастни киселини към мана, въпреки че тя не трябва да се използва в близост до рибата на хранителни култури, млади фиданки, папрати.
масла

Това са производни на каменовъглен катран и са на разположение като течности или пасти. Те са токсични за рибите и стимуланти, така че те трябва да се държат далеч от контейнерите за кожата, очите, храни и хранителни. Те се използват за стерилизация на оранжерийни продукции, семена чучура и саксии, или като защитна боя за подстригване порязвания и други рани по дървесни растения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *