Пет факта които трябва да знаете за бутилирана вода

Докато бутилирана вода и други лесно пакетирани напитки днешния активен начин на живот се настанят това, което наистина знам за тези продукти и как те се регулират? Тук са пет факти всеки потребител трябва да знаете за бутилирана вода продукти.

Се регулира бутилирана вода?
Да, в много страни по света. В САЩ, докато чешмяна вода се регулира от Американската агенция за опазване на околната среда (EPA), бутилирана вода е хранителен продукт се счита и следователно попада в приложното поле на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA). В FDA определя текущи Добри производствени практики (цГМФ), включват изискванията към продуктите за етикетиране и установят максимални концентрации на замърсители за различни замърсители.

Много американски щата също са продадени допълнителни изисквания за бутилирана вода за мониторинг и лицензиране в рамките на своите граници. Вода за външната страна на САЩ. Пазарите могат да бъдат необходими, за да се срещне с нито САЩ или местните изисквания, като например директивите на Европейския съюз, Отдел 12 на Канада по храните и лекарствата регламенти, насоки на Codex Alimentarius, и т.н.

съдържат олово и други замърсители на минерална вода?
Не е задължително. Бутилираната вода не е да бъде свободен от замърсители обикновено, но това не може да съдържа замърсяване на ниво, което надхвърля федерални или местни максимално допустими концентрации.
За да научите повече за качеството на дадена марка, обадете се на бутилиращото предприятие и да поиска копие на най-скорошния анализ на качеството на водата.
Защо трябва да се интересувам, ако ми минерална вода е сертифицирана?
качество минерална вода не е регламентирана в много страни. Докато някои страни трябва да направят бутилирана вода фирми редовно да наблюдават и извършват тестове на продукти, те не могат да бъдат изисквани от трета страна, независима одити или продукт проверка на качеството.
Компаниите, които удостоверяват тяхната минерална предприемат допълнителни стъпки, за да осигури на своите клиенти добавят увереност, че техните продукти са в съответствие с всички приложими федерални и / или местните разпоредби.
Какво е по-добре, бутилирана или докоснете?
Точно както качеството на чешмяната вода на града, за да друг, бутилирана качеството на водата варира от един продукт към друг, в зависимост от вида и качеството на източник на вода и третирането тя претърпява в пълнежа.

Можете да поиска копие от годишния доклад за качеството на водите си град и подробен независим анализ на любимите си бутилирана вода фирми. Двата доклада може след това да се сравняват за да се определи кой продукт най-добре отговаря на вашите лични нужди.
Колко дълго мога да съхранява бутилирана вода?
Неотворени бутилирана вода продукти обикновено се съхраняват за неопределено време, докато бутилката се провежда в подходяща среда. Обикновено даден бутилирани производители водни живот от 1-2 години. Бутилираната вода е хранителен продукт и трябва така, както бихте други хранителни продукти се съхраняват в килер или друга подобна среда. Дръжте бутилирана вода далеч от химикали като перилни препарати, бои или бензин. В допълнение, не съхранявайте на бутилирана вода в гараж или склад, където може да бъде изложен на въздействието на химически изпарения, прекомерна топлина или слънчева светлина. Ако подозирате, че един от съхранените си бутилирана вода, замърсена (мирише странно, прави растежа на водорасли и т.н.), за да отхвърли или да ги готвя преди употреба в случай на авария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *